Inred i New England stil!

Vad är New England?

New England är en region i nordöstra USA som en stor del av de tidiga bosättarna från de brittiska öarna bosatte sig vid.  Regionen omfattar delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Vissa kopplar också öarna utanför New York med som Hamptons och Montauk till New England. Regionen präglas av sin närhet till havet samt bergskedjan Appalacherna.

Vad är typiskt för New England inredning?

Området har starka band till kusten, skogen och bergen därför är det vanligt med nautiska och maritim inslag likväl som naturmaterial i denna stil. Stora delar av New England regionen är täckt av skog och Appalacherna inspirerar mycket också. Möblerna är ofta gjorda i mörkare träslag och läder vilket ger en viss kolonialkänsla i inredningen också.

I Sverige har New England blivit synonymt med stora vita hus ofta med liggande träpaneler och med stora verandor. Inredningsmässigt har rotting och korgmöbler och de typiska Adirondack stolarna blivit populära. Detta är endast en liten smal del av de amerikanarna skulle anse vara det typiska för New England.

Hur skall jag tänka när jag inreder i New England Stil?

New England stil handlar om att skapa en mysig och ombonad miljö och väggar och golv får gärna vara i trä för att ge den naturliga känslan. Golvet får gärna vara mörkt gärna i mörkbetsad ek medans väggarna kan vara ljusare.

Bryt av det vita med kraftiga och lite ruffiga trädetaljer, t.ex. en kraftig träbalk.

Textiler i typiska New England mönster är ofta randiga. Ibland smalrandiga och ibland bredrandiga.

Inred gärna med kraftigare mörka skinnmöbler eller tygmöbler i jordfärger i skalan från offwhite till mörkbrun.

Matbord i mörkt träslag med matstolar klädda i sammet skapar en ombonad och lyxig känsla i matsalen.

Köp lampor i mässing och/eller mörka träslag.

Använd textilier och kuddar i marin stil med de typiska breda ränderna eller i naturmaterial som linné i naturfärg. Håll dig till ett fåtal mönster och blanda inte in för många färger.

Se vårt sortiment av hemtextil och heminredning med New Englandstil.